Page 418 - LOS BOVINOS CRIOLLOS DE MÉXICO
P. 418
LOS BOVINOS CRIOLLOS DE MÉXICO.
418 HISTORIA, CARACTERIZACIÓN Y PERSPECTIVAS
Bath, L. D., Dickinson, N. F., Tucker, A. H., Appleman, D. R. (1985). Dairy Cattle: Principles, Practices, Problems, Profits. 2 ed.
nd
Lea y Febiger, Philadelphia, USA, pp. 309-362.
Becerril-Pérez, C. (2014). K-casein Genotypic and Allelic Frequencies in the Tropical Milking Criollo Cattle. In: 10th World
Congress on Genetics Applied to Livestock Production. ASAS.
Beresford, T. & A. Williams. (2004). The microbiology of cheese ripening. (3 ed) Amsterdam. Elservier. Vol. 1. 834 p.
rd
Bovenhuis, H. (1992). The Relevance of milk protein Polymorphisms for dairy cattle breeding. Wageningen, Países Bajos. 139 pp.
Bril, V. E. & Pearce R. C. (1996). Pilot trial of inmunologic vesus plasma exchange in patients with Guillain Barré syndrome.
Neurology, 46(3): 100-3.
Brunett, P. L. González, E. C. y García Hernández L A. (2005). Evaluación de la sustentabilidad de dos agroecosistemas cam-
pesinos de producción de maíz y leche, utilizando indicadores. Livestock Research for Rural Development, 17, Article
#78. Retrieved July 18, 2007.
Caballero, M. A. (2010). La industria de la leche en México: Conductas y tendencias. Montecillo, Texcoco, Edo. de México. Pag.
244.
Caroli, A., Chessa S., Bolla P., Budelli E. & Gandini G. C. (2004). Genetic structure of milk protein polymorphisms and effects
on milk production traits in local dairy cattle. Journal of Animal Breeding and Genetics, 121: 119-127.
Castro, L. C., Sánchez R. G., Iruegas F. L., y Saucedo L. G. (2003). Tendencias y oportunidades de la red leche en México. Bo-
letín informativo, núm. 317 Vol. 33. Fideicomisos Instituidos en Relación con la Agricultura (FIRA), México. 137pp. 97.
Cervantes, F. y A. Villegas. (2012). La leche y los quesos artesanales en México. Editorial CIESTAAM México. 257 p.
Cervantes, P., Luna, M., Hernández, A., Pérez-Gil, F., Ponce, P., Uffo, O. (2007). Polimorfismo genético en el locus de la kappa-
caseína, en vacas de diferentes razas y cruces en el trópico mexicano. Rev. Salud Anim, 29(2): 78-84.
Cervantes-Acosta, P., Hernández-Beltrán, A., Montiel-Palacios, F., & Domínguez-Mancera, B. (2012). Eje: Producción Primaria.
Variaciones en la producción y composición láctea en vacas de lechería tropical, en el estado de Veracruz, México. 13
Congreso Panamericano de la leche. Queretaro, Mexico. 8-11 de Septiembre.
Claeys, W. L., Cardoen, S., Daube, G., De Block, J., Dewettinck, K. & Dierick, K. (2013). Raw or heated cow milk consump-
tion: review of risks and benefits. Food Control, 31: 251-262.
Croissant, A., Washburn, S., Dean, L. & Drake, M. (2007). Chemical Properties and consumer perception of fluid milk from
conventional and pasture-based production systems. Journal Dairy Science, 90 (11): 4942-4953.
Universidad Autónoma de Chiapas